27 Ekim 2015 Salı

MİAMİ'DE YEME İÇME REHBERİ


Gustosuna düşkünlere şahane öneriler.

Miami'de balık ve deniz mahsulleri tahmin edileceği üzere denizde kum kadar fazla.

Ama öyle bir iki mekan önereceğim ki, benim gibi deniz mahsulü tutkunları için baş döndürücü. 

Trendy ve gurme restoranlara gelince... Hakkasan, Zuma, Mr Chow, Nobu gibi high end zincir restoranlar da heyecan verici.  

Bunlardan ilk favorim Joe's Stone Crab. Sadece Miami'de var (JSC). Yüz yıllık bir mekan. 



Hayatınızda en iyi yengeci burada yiyebilirsiniz.


      İddia ediyorum; en iyisi. İster sıcak ya da soğuk...
Medium, King Size, Jumbo Size.
Haşlanmış yengeç bacakları buzun içinde geliyor.
Yanında hash brown patates, kremalı sarmısaklı ıspanak.




Taze istridyeyi de deneyin.


Izgarada yengeç bacağını da...



Coleslaw Salatası muhteşem. 
Finali çok tatlı ve ekşi olmayan key lime ile yapmak şart.
Mönüdeki lezzetleri tadabilmek için birkaç kez gitmek gerekiyor. 
Çünkü porsiyonlar çok büyük ve daha neler var neler...
Unutmadan; kişi başı 100 dolat civarı ödüyorsunuz.



Lokum gibi et yiyelim diyorsanız Red the Steak House.
Atmosfer de yemekler de şahane.



Prime on Twelve de et konusunda hayli iddalı bir mabed. Et de istakoz da yiyebilirsiniz.


Porter House Staek


Deep Fried Red Velvet Cup Cake


Filet Mignon


Lobster Mac N'Cheese




Kobe Meat Ball

Hakkasan; Londra, New York gibi şehirlerdeki restoran zincirinin parçası. Londra'dakinin ambiyansına bayılırım. New York'taki times Square'de olmasına rağmen izole olmayı başarıyor. En iyi dim sum'ı açık ara Hakkasan yapıyor. Her biri ustaca ve özenle hazırlanmış, lezzeti kadar görüntüleri de iştah açıcı. Özellikle haşlanmış dim sum tabağı içinde bulunan deniz taraklı, karidesli dim sum'lar mükemmel. İyi bir ziyafet için kişi başı 110-150 doları gözden çıkarmak gerekiyor.



King Crab Noodle Roll, mutlaka denenemeli.


Diğer şahane bir mekan da Breziya restoranı Fogo De Chao.


Tam anlamıyla kendinizi bir yemek şöleninin içinde bulacağınız bir restoran. Masanızda bulacağınız kartın bir tarafı yeşil, bir tarafı kırmızı. Yeşil taraf durduğu sürece çeşit çeşit farklı lezzeti tatma imkanı bulacaksınız. Kartınızı kırmızıya çevirinceye kadar leziz etlerden getirmeye devam edecekler.
Yok böyle bir şölen. Filet Mignon, Beef Ancho, Cordeiro, Rrango... 
Bu et çeşitlerini denemeden ölmemek lazım diyorum.




Japon restoranı olarak da Hollywood ünlülerini de görebileceğiniz Katsuya diyorum.

Philippe Starck tasarımı, minimal bir mekan.




Önerilerimi şöyle sıralayacağım;


1-Spicy tuna on crispy Rice
2-Brussel sprout salad



3-Kiwi elixir
4-Rock shrimp
5-Crab hand roll
6-Crispy rice balls
7-Albacore crispy onion
8-Yellowtail







Cheese Cake Factory, Bubba Gump, Friday's günlük atıştırabileceğiniz orta derecede lezetteki yerler.
Aklınızda olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder